Boeken

Voor uitgeverij Terra Lannoo schreef Ingeborg Wind negen boeken over nostalgisch Nederland.

Hieronder zie je een overzicht van alle titels.
Van de serie zijn alleen de eerste twee delen (in paperback) nog verkrijgbaar via deze website:

Het vergeten landleven en Leven in Grootmoeders tijd.

De paperbackversie kost € 12,50.

 

Bestellen: stuur een mail met de titel(s) die je wilt bestellen, inclusief naam- en adresgegevens. Je ontvangt een bevestigingsmail met een factuur. Na ontvangst van de betaling, worden de bestelde exemplaren zo snel mogelijk verstuurd.

Tip: je kunt deze titels natuurlijk ook laten signeren!

 

Mocht je een van de overige gebonden boeken willen bestellen, kijk dan eens of je ze via www.bol.com tweedehands kunt bestellen. Ook zijn er exemplaren op www.marktplaats.nl te vinden.

 

 

Het vergeten landleven

Het vergeten landleven
Het vergeten landleven

Nu verkrijgbaar in paperback

 

Als je de schok te boven bent hoe grondig het boerenleven is veranderd, strijden nostalgie en vertedering om voorrang bij het doorkijken ervan. (...)
Het vergeten landleven is een innemend boek.
- De Twentsche Courant Tubantia, 8 november 2006

Leven in grootmoeders tijd

Leven in grootmoeders tijd

Nu verkrijgbaar in paperback


Antieke zwart-wit foto's zijn niet alleen fraai om nostalgisch mijmerend naar te staren, maar vormen in de eerste plaats immers een waardevol cultuurhistorisch tijdsdocument. Dat bewijst ook het boek Leven in grootmoeders tijd van Ingeborg Wind. Op de ruim honderd even sfeervolle als aansprekende foto's is onmiskenbaar te zien hoe de vrouw zich een steeds prominentere plek verwierf in de (mannen)maatschappij.
- De Telegraaf, zaterdag 17 maart 2007

 

Het vergeten boerinnenleven

Het vergeten boerinnenleven
Het vergeten boerinnenleven

Niet meer leverbaar.

De Nederlandse boerin wist van aanpakken. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat was zij in de weer om samen met haar man het bedrijf tot een succes te maken.

  

 

 

Het vergeten boerenleven

Het vergeten boerenleven
Het vergeten boerenleven

Niet meer leverbaar.


Wie zijn kinderen wil laten zien hoe het vroeger ging, of zelf weg wil dromen bij beelden die nog niet eens zo heel lang geleden werkelijkheid waren, kan met het pas verschenen fotoboek Het vergeten boerenleven een paar mooie uurtjes beleven.

- Provinciale Zeeuwse Courant

 

 

 

Adieu Nederland

Adieu Nederland
Adieu Nederland

Niet meer leverbaar

 

Circa 500.000 Nederlanders hebben in de jaren vijftig ons land verlaten op zoek naar een betere toekomst. In dit boek vol prachtige foto's beschrijft auteur Ingeborg Wind hoe de emigratie er in die tijd aan toe ging: Je hele hebben en houden ingepakt in grote kisten, een hartverscheurend afscheid op de Rotterdamse kade, het stil verdriet van de thuisblijvers, een nieuw klimaat, een nieuwe woning, een nieuwe baan, een nieuw bestaan in een land waar je nooit eerder geweest bent. (...) Een nostalgisch bladerboek over een uniek stukje Nederlandse historie, interessant voor de moderne emigrant en ieder ander.
- www.emigratieboek.nl
 

 

De verdwenen Limburgse mijnen

De verdwenen Limburgse mijnen

Niet meer leverbaar

 

Het Limburgse zwarte goud was lange tijd de motor achter de Nederlandse economie. Het zware werk leverde een bijzondere saamhorigheid op. Mijnwerkers hadden hun eigen liederen, hun eigen muziekcorpsen. Duizenden gezinnen waren afhankelijk van het zware werk van vader en/of broer. Jonge jongens werden opgeleid voor een leven onder de grond.

Het vergeten leven rond de Zuiderzee

Het vergeten leven rond de Zuiderzee

Niet meer leverbaar

  

Dit boek toont het ware gezicht van het leven rond de Zuiderzee. 

- Bunschoter, 4 juli 2008

  

 

Aanrader! 

- Wieringer Courant Wieringermeerbode, 30 mei 2008

 

 

Werken met zorg

Werken met zorg
Werken met zorg

Niet meer leverbaar

 

Werken met zorg is een informatief boek voor iedereen in en buiten de zorgsector, dat vooral bij oudere lezers veel herinneringen zal oproepen. Het is ook een beetje een eerbetoon aan al die mensen die waken over onze gezondheid. Want uit het overgrote deel van de foto's blijkt de toewijding, soms zelfs liefde voor het vak. 
- Tubantia, bijlage T Plus Leven & Laten Leven, 14 december 2007

 

Het is alsof je in de oude fotodoos van opa en oma neust. Prachtige beelden van oer-Hollandse taferelen die een gevoel van heimwee opwekken. [...] Een feest om in te bladeren.

- Esta, 10 juli 2008

Stadsleven in grootmoeders tijd

Stadsleven in grootmoeders tijd

Niet meer leverbaar

Wie herinnert zich nog de schillenboer, de porder of de stadsomroeper? De meisjesbescherming of de parlevinker? Stadsleven in grootmoeders tijd legt het allemaal vast, zodat de herinnering niet verloren gaat

page loading